Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Biblijska razmatranja
Utorak, 28.11.2023. 08:50

1. nedjelja Došašća

Budnost označava aktivnost u poslu, u Crkvi, u vjeri u odnosu prema drugom čovjeku s poštovanjem i ljubavlju. Biti budan znači činiti dobro sebi i drugima – cijelom svijetu. Vjerujmo da će Isus na vidljiv način doći ponovo pred sve narode svijeta i da ćemo ga svi moći vidjeti.

Utorak, 21.11.2023. 10:45

Krist Kralj A

Bog nam daje prigodu da se obraćamo i da živimo obraćeni do posljednjeg dana i daha, ne propuštajmo je. Živimo sada vjerno Kristu, kralju, pastiru i sucu, jer kada dođe u slavi samo će očitovati ono što smo bili i što smo u srcu nosili i krili. Ne budimo tvrdoglavi nego se trudimo tako živjeti da nas Krist Isus uvede u puninu života vječnoga.

Utorak, 14.11.2023. 08:46

33. nedjelja kroz godinu A

Ljubav bez računice je prava narav odnosa između Boga i čovjeka. Svi mi trebamo djelovati iz ljubavi, živjeti evanđelje i poruku evanđelja pretvarati u konkretna i velikodušna djela.

Srijeda, 08.11.2023. 08:30

32. nedjelja kroz godinu A

Vjernik je pozvan biti svjetlo u mračnim zakutcima ovoga svijeta. Isus je u svojem naučavanju više puta govorio o potrebi dobrih djela. To su djela ljubavi, djela milosrđa, nesebično darivanje samoga sebe bez uzdarja. Bez djela ljubavi nije moguće dočekati Zaručnika. Bez ulja, tj. bez milosrđa nije moguć ulazak na svadbenu zabavu. 

Četvrtak, 02.11.2023. 11:08

31. nedjelja kroz godinu A

Apostoli, koji su postavljeni od Gospodina kao njegovi glasnici i koji su nakon njegova uskrsnuća i uzašašća bili kao njegovi vidljivi zastupnici na zemlji – morali su najprije ići u školu poniznosti i poniženja, prije nego su opunomoćeno mogli naviještati Evanđelje. Njihov autoritet bio je život u služenju i predanju. Također biskupi i papa, kao i njihovi nasljednici, te svećenici i đakoni, svi vjernici moraju se potruditi, ispunjavati svoje zadaće u stavu služenja.

Srijeda, 25.10.2023. 17:08

30. nedjelja kroz godinu A

Zapovijed ljubavi prema Bogu i bližnjemu traži od nas napor, naprezanje, samosvladavanje, dnevni trud. Udobnost, lijenost, nebriga, mogu učiniti da se ljubav ukoči i umre. Ljubav mora biti njegovana, treba stalno raditi na njoj, za nju se boriti. Inače je ne prepoznajemo. 

Srijeda, 18.10.2023. 09:15

29. nedjelja kroz godinu A

Bol i smrt daju nam iskusiti našu ljudsku krhkost, ali istodobno uočavamo da svi imamo snažnu želju za životom i oslobođenjem od zla. U tome smislu poziv na poslanje, poziv da iziđemo iz sebe samih iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu pokazuje se kao prilika za solidarnost, služenje, posredovanje.

Utorak, 10.10.2023. 08:32

28. nedjelja kroz godinu A

Bog nas često ne štedi na ovo zemaljskom putu, On to čini iz ljubavi, kako bi nas doveo do one konačne gozbe u nebu. Nebeska gozba bit će nebesko zajedništvo Boga i čovjeka za Božjim stolom, blaženo gledanje Boga licem u lice, oči u oči.

Četvrtak, 05.10.2023. 11:14

27. nedjelja kroz godinu A

Tko vjeruje i ljubi i dopušta da Bog djeluje, ne treba očajavati. Bog daruje dobri plod iz srca koje mu se povjerava. Nikakva žrtva ni molitva nisu izgubljeni, ako sve naše molbe, brige i nevolje povjerimo Gospodinu. Plod našega srca poznaje samo Bog. On može okrenuti na dobro, gdje smo sami nešto "pokvarili".