Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Biblijska razmatranja
Utorak, 21.03.2023. 12:27

5. korizmena nedjelja kroz godinu A

Dolazi na poziv ali kada On hoće, kada sazriju okolnosti da se proslavi Njegovo milosrđe. Okolnosti su dozrele onog trenutka kada od ljudskih zasluga i pokušaja ne ostane ništa za što bi se uhvatio svojom nadom. Milosrđe gradi na povjerenju i ljudskoj nemoći.

Srijeda, 15.03.2023. 12:19

4. korizmena nedjelja kroz godinu A

Najviše što možemo primiti "očima srca" je ljubav Božja koja nas stalno prati i uz nas je. Puno puta sve može biti nejasno, ako ne znamo i nismo načistu da je Bog kod nas i da nas ne napušta. Srcem "vidjeti" i čvrsto vjerovati, nije lako. Ipak ako nam Bog daruje svoju milost, tada se izdižemo iznad toga trenutka  i postajemo ljudi koji "vide" najvažnije stvari života.

Srijeda, 08.03.2023. 15:32

3. korizmena nedjelja kroz godinu A

Isus nas ohrabruje i poziva da vjerujemo. Objašnjava nam da se Bogu treba klanjati  „u duhu i istini“, tako naše srce postaje preobraženo, „novo“. Mi postajemo promijenjeni i po Duhu Svetom ispunjeni ljubavlju. Klanjajmo mu se u našemu srcu, gdje je On na tajanstven način prisutan.

Utorak, 28.02.2023. 10:05

2. korizmena nedjelja kroz godinu A

Preobraženje je putokaz koji vodi u nova viđenja. Pogled kojim se vidi nova stvarnost ne dolazi sam od sebe, zahtijeva zajednički put, hodanje s Isusom, povjeriti se Njemu, pa i na mučnom uspinjanju na goru. Zračimo dobrotu i ljubav Božju u ovome svijetu, hodimo zajedno, hodimo s Isusom.

Utorak, 21.02.2023. 11:41

1. korizmena nedjelja kroz godinu A

Zdenčani, molimo, da ne padnemo  pod iskušenjima ovozemaljskih ugodnosti  i shvatimo kako čovjek ne živi samo o kruhu nego i o svakoj Božjoj Riječi. Neka ovaj četrdesetodnevni hod kroz korizmu bude naš rast u vjernosti Duhu.

Utorak, 14.02.2023. 15:10

7. nedjelja kroz godinu A

Naše tijelo je hram Duha Svetoga  i zato  poštujmo tu Božju prisutnost. Doživljavamo i doživljavat ćemo iskustvo svoje slabosti, ali računajmo na Božje milosrđe, priznajmo svoje grijehe. Njegova ljubav veća je od našega grijeha, zato ne gubimo odvažnost.

Četvrtak, 09.02.2023. 09:36

6. nedjelja kroz godinu A

Gospodine, rasvijetli svojim Duhom naš put, da vjerni evanđelju, možemo svim ljudima donijeti radost i spasenje po Božjim zapovijedima. Učini naša srca pravedna i iskrena da se možeš trajno nastaniti u nama. Budi nam okrepa i ne dopusti da itko posustane na putu vjere i vjernosti tebi.

Ponedjeljak, 30.01.2023. 10:25

5. nedjelja kroz godinu A

Ključ uspjeha je djelotvorna ljubav jednih prema drugima, prema bližnjima. Kad bismo u svoj život uveli smjernice o kojima govori Izaija (Podijeli kruh svoj s gladnima, uvedi pod krov svoj beskućnike, odjeni onog koga vidiš gola i ne krij se od onog tko je tvoje krvi) svijet u kojem živimo bio bi mjesto ljubavi i radosti.

Srijeda, 25.01.2023. 13:48

4. nedjelja kroz godinu A

Riječi Blaženstava su putokaz, kao mali prozorčić u onu stvarnost koju ćemo, nadamo se, uživati kroz svu vječnost.