Devetnica svetoj Mariji Krucifiksi di Rosa

 

Prvi dan

Božanski Učitelju, koji si put, istina i život, obraćamo ti se žarkom molitvom da nas po zaslugama svete Marije Krucifikse, učvrstiš u vjeri.

Mi znamo kako je ona neophodna, dok se, danas, nastoji ukloniti iz društva. Mi vjerujemo da nije naša vjera u ljudskoj mudrosti, nego u tvojoj pomoći, Isuse. (usp. 1Kor 2,5)

Prosvijetli nam um, raspali srca ljubavlju, kako bismo razumjeli objavljene Istine kao jedini put spasenja za sve duše.

O Gospodine, podržavaj u našem srcu onu vjeru koju je Svetica njegovala u najpotrebnijima, mladima, poniznima, patnicima, siromasima, a i u velikima da bi je Tvojom pomoću mogli svjedočiti svoj braći.

A ti, sveta Marijo Krucifikso, učiteljice svih nas, isprosi nam dar vjere po uzoru na Tvoju.

 

Drugi dan

Gospodine Isuse, koji si put, istina i život, obraćamo ti se žarkom molitvom da nas po zaslugama svete Marije Krucifikse, ukrijepiš u nadi.

Svakodnevno vidimo suze, patnje i beznađe. Pomozi svima živjeti jasnoću vjere s povjerenjem, da bi imali utjehu u ovom i nadu za budući život.

Sveta Marija Krucifiksa prolila je mnogo suza u svome životu ali je oko sebe znala širiti utjehu i mir. U Lazaretu, srcem majke i vjerom svetice, bila je blizu umirućima od kolere, govoreći im o Isusu i o raju. Udijeli i nama Gospodine dar suza; nama za utjehu, a za osnaženje drugima.

A ti, sveta Majko, isprosi nam milost da možemo obrisati suze onih koji trpe i plaču.

 

Treći dan

Presveto Srce Isusovo, koje si toliko ljubilo ljude, žarko te molimo da nam udijeliš po zaslugama svete Marije Krucifikse milost, da što bolje uzvraćamo tvojoj ljubavi.

Kao što Te je naša svetica ljubila u patnjama svog unutarnjeg života, a sada ljubi u radosti božanskog razmatranja, daj da te ljubimo u trpljenju i u radosti. Ti si rekao da će se naša žalost pretvoriti u radost.

Ljubimo te Isuse dok zdrave i mlade radimo na dobrobit siromaha. Ljubimo te Isuse kad nas bolest zahvati i obori nepokretne u postelju, da budemo, poput tebe, žrtva za one koji ne vjeruju. Ljubimo te Isuse i za mučenike koji trpe u raznim dijelovima svijeta, za one koji te slave, kao i za one koji te vrijeđaju.

A ti, Sveta Majko, koja si još za života pred okusila slatkoću vječne Tajne, isprosi nam milost da budemo čvrste u ovoj ljubavi, vjerne božanskom Zaručniku i da radije umremo nego da se iznevjerimo.

 

Četvrti dan

Preljubazni Isuse, tješitelju ljudi, žarko te molimo da nam, po zaslugama svete Marije Krucifikse, isprosiš dar utjehe.

Mnogo trpljenja podnosimo zbog naših i tuđih patnja, ali znamo Gospodine, da ti  „ razveseljuješ našu mladost “.

Gospodine ti vidiš tjelesne i duhovne patnje bolesnih, umirućih, siročadi i mladih koje susrećemo; daj unutarnji mir, nadu, pomoć, kruh, svima svoju utjehu.

A ti, sveta Marijo Krucifikso, koja si u životu bila radost svima koji su ti se približavali, a u nebu utjeha onima koji te zazivaju, daj svojim kćerima, i svima koji te mole, da budu brižni tješitelji svima onima koji traže pomoć.

 

Peti dan

O Isuse, Kralju Ljubavi, obraćamo se tebi žarkom molbom da učiniš od nas, po zaslugama svete Marije Krucifikse, neumorne apostole tvoje ljubavi.

Ponovno prizovi svjetlu Tvoje istine našu zalutalu braću i prosvijetli ih da pjevaju tvoju slavu.

Gospodine, naša je svetica željela da tvoja slava prijeđe morska prostranstva i dopre do udaljenih naroda. Daj snage našim sestrama i svim vjerovjesnicima da bi mogli surađivati u proširivanju tvoga kraljevstva ljubavi.

Gospodine, sačuvaj vjeru u zemlji tvoga Namjesnika da te svi spoznaju, hvale i daju kršćansko svjedočanstvo.

A ti, sveta Majko, koja si se istrošila za slavu Kraljevstva Božjega, učini nas dostojnima da moliti se i zauzimati se za kraljevstvo Kristovo bude u našim srcima i srcima naše braće.

 

Šesti dan

Gospodine Isuse, blaga i ponizna srca, upravljamo ti žarku molbu da nam po zaslugama svete Marije Krucifikse, udijeliš milost poniznosti.

Ti tražiš grešnike, opraštaš im, nalaziš izgubljenu ovčicu i nježno je stavljaš na svoja ramena. Tako si jednom pozvao i nas i nosio nas u svome srcu, molimo te da nas obdariš svijetlom, snagom, vedrim prijateljstvom za mlade.

Također zazivamo tvoje milosrđe, da moćnici ove zemlje obrate svoj pogled na mnogostruku bijedu svijeta.

Naša je svetica slijedila Tvoj primjer, zanemarujući ugledna društva, u kojim bi njezini darovi mogli doći do izražaja, postala je vođom onima koji su izgubili ispravan put, malena s malenima, poniznima, potrebnima, izgubljenima i patnicima.

O sveta Marijo Krucifikso, isprosi nam milost da slijedimo Tvoj svijetli uzor jednostavnosti i poniznosti.

 

Sedmi dan

Gospodine Isuse, koji si naučio apostole moliti, po zaslugama svete Marije Krucifikse, obraćamo ti se žarkom molbom da nam udijeliš milost prave pobožnosti.

Nauči moliti nas koji ne znamo moliti, učini dostojnima tvoga svjetla, tvoje čistoće i tvoje ljubavi. Ojačaj nam srca, oslobodi naše umove zemaljskih tmina. Daj nam žeđati za Tobom i Tvojom blizinom.

Mi se divimo našoj svetoj Majci, koju si uzdigao do uzvišenog razmatranja, gdje završava vrijeme i počinje vječnost.

Obraćam se tebi, sveta Marijo Krucifikso, i zazivamo Te: Isprosi nam milost molitve o pobožnosti jer znamo da se u tome sastoji prava ljubav prema Bogu.

 

Osmi dan

Gospodine Isuse, koji ljubiš jednostavnost srca i odanost duha, po zaslugama svete Marije Krucifikse, upravljamo ti žarku molbu da se udostojiš udijeliti nam milost svetosti.

Zar nas nisi ti u našoj mladosti pozvao da ti darujemo život i iskusimo ono što moćnici ovoga svijeta ne shvaćaju: Tvoju božansku nazočnost koja hrani dane našeg posvećenog djevičanstva?

Nemoj nas zaboraviti, ljubljeni Zaručniče, oprosti naše slabosti i gledaj na veliku ljubav naše svete Utemeljiteljice.

A ti, sveta Marijo Krucifikso, koja si nas toliko ljubila ovdje na zemlji, pomozi nam na putu posvećenja, nas i naše bližnje, da budemo dostojni velikog ideala na koji nas je Gospodin po tebi pozvao.

 

Deveti dan

Gospodine Isuse, obraćamo ti se žarkom molitvom po zaslugama svete Marije Krucifikse, da se udostojiš udijeliti nam milost istrajnosti.

Ti si nas pozvao svjetlu vjere, hranio nas svojom svetom ljubavlju: daj da budemo vjerne milosti svetog krštenja.

Pozvao si nas na božansku skrovitost svoga srca: daruj nam milost vjernosti našemu zvanju.

Ti si nas pozvao uzglavlju bolesnika, na utjehu staraca, za odgoj djece i mladih, na blizinu onima koji plaču: daj nam milost da vjerno ljubimo bližnjega koji trpi.

Podupri našu klonulost, čuvaj naš zanos, prosvijetli nas u služenju, učini da naš trud bude plodonosan, da skrbeći za tijela i bratskom bliskošću učinimo tvoju ljubav vidljivom.

A ti , sveta Marijo Krucifikso, koja si bila nenadmašiva u ljubavi prema bližnjemu, učini nas ustrajnima u ovom poslanju i služenju.

Amen!