Nives

Nives

Darujući sebe, svoje vrijeme i svoja materijalna sredstva kroz 20 godina uljepšavamo živote drugima, duše dovodimo Bogu. 

Da bi spoznala Boga i božanske stvari, duša mora nastojati da stavi na stranu sve što je naučila o Bogu pomoću razuma i koncentrirati se jedino na ono što nam vjera govori o njemu, jer jedino nam vjera pokazuje Boga onakvog kakav on zaista jest. Sv. Ivan od Križa vjeru naziva „tajnim ljestvama“ kojima se ulazi i prodire u Božje dubine.

Omogućimo djeci zdravo odrastanje i odgoj temeljen na kršćanskim vrijednostima. Pomozi nam da vrtić Zdenac Mali postane mjesto u kojem će rasti ne samo djeca, već i cijele obitelji, a time i naše društvo postajati bolje! Darujmo sebe za drugoga! Pokrenimo Ljubav, tu unutarnju snagu zajedništva!

 

Utorak, 21.03.2023. 12:27

5. korizmena nedjelja kroz godinu A

Dolazi na poziv ali kada On hoće, kada sazriju okolnosti da se proslavi Njegovo milosrđe. Okolnosti su dozrele onog trenutka kada od ljudskih zasluga i pokušaja ne ostane ništa za što bi se uhvatio svojom nadom. Milosrđe gradi na povjerenju i ljudskoj nemoći.

Ponedjeljak, 20.03.2023. 13:05

Poziv na susret s Istinom

Zdenac Pozo, Kuba: 20. godišnjicu Zdenca obilježili smo kratkim programom: molitva, pjesma i dječjim igrokazom. Poziv na susret s istinom, na odlazak u susret s Isusom uskrslim i prisutnim te na taj način motiviramo djecu i mlade da se otvore duhovnom pozivu.

Ponedjeljak, 20.03.2023. 12:43

U početku bijaše potreba...

2004. godine prva volonterka Zdenca u siromašnim zemljama Jasna Vuletić, još za vrijeme volontiranja u Samaritancu napisala je ovaj tekst.

Ovdje smo da u prvom redu zahvalimo živom Bogu, vama za vašu snagu, vašu djelotvornost...  

Intervju Slobodne Dalmacije sa s. Ljiljom Lončar, osnivateljicom Zdenca

U Tanzaniji ženama najveću snagu pruža međusobna pomoć Illiana i Anna opisale su nam žene u svojim domovinama, Venezueli i Tanzaniji. Kako biste vi okarakterizirali naše žene?

U ovih 20 godina ugrađeni su dani i  godine rada, radosti, pokušaja i doprinosa svake vrste. Svatko na svoj način prema svojim mogućnostima s puno vjere i srca, vođeni zajedničkom vizijom boljeg života za najpotrebnije iz ljubavi prema zajedničkom nebeskom Ocu.