Ponedjeljak, 21.12.2015. 09:14

Milosrđem do promjena i radosti

Dragi kumovi, suradnici, volonteri i članovi Zdenca želimo vam sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2016. godinu. Vaš Zdenac

Feliz Navidad y prospero Año Nuevo

Hari nyingi kwa Noeli na Mwaka Mpya

Merry Christmas and Happy New Year


PROJEKTI I AKCIJE ZDENCA

Split – Zagreb – Dubrovnik u 2015.g.

„Odgoj u solidarnosti“, provodi se u 12 osnovnih škola u Splitu i Zagrebu, i dvije župe.

Projektom „Moja dva kruha“, osigurana su potrebna sredstva za djela milosrđa u Domovini i zemljama Trećeg svijeta: jednokratne pomoći obiteljima u teškoj materijalnoj situaciji; pomoć za 25 djece samohranih roditelja; priprema, odlazak i boravak volontera u misijskim zemljama, jednokratne pomoći za misije u Ekvadoru, Tanzaniji i Kubi.

Projektom „Jedan dan za druge“, pomažemo osobe starije životne dobi kroz asistenciju volontera u svakodnevnim potrebama, poticanjem međugeneracijske solidarnosti, razvijanjem svijesti volontera o potrebi pomaganja starijim osobama te senzibiliziranjem zajednice na važnost djelovanja pojedinca u svom okruženju.

„Zdenac znanja“ – kumstva, uz potporu kumova omogućeno je školovanje 750 djece u Tanzaniji, Nigeriji, Ugandi, Ekvadoru, Kubi i Venezueli.

„Prevencija zaraznih bolesti u Tanzaniji“, AIDS-a, malarije, tuberkuloze i provođenje higijenskih mjera. Educirano 60 žena u dobi od 15 do 40 godina, sa područja grada Rujewa. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova - 80% i Zdenac - 20% kao nositelj projekta. Suradnik na projektu je Bolnički centar - St. Bakhita Health Centre, misija Ujewa u Tanzaniji.

„Pomoć djeci oboljeloj od AIDS-a u Ugandi“, od 750 registriranih koji su oboljeli od AIDS-a 40 je djece. Uz pomoć donatora prikupljena su sredstva i proslijeđena sestrama u Ugandi za liječenje djece oboljele od AIDS-a.

„Žedan sam“, projekt je ostvaren u 2015. godini. Izgrađena je pumpa koja će opskrbljivati vodom mjesto Rujewa u Tanzaniji.

„Misionari Milosrđa“, volonteri koji putuju u daleke zemlje i pomažu napuštenoj, odbačenoj djeci i starcima koji žive u teškim uvjetima. U 2015. godini, osam ih je bilo u zemljama Trećeg svijeta.

„Zaboravljena siročad“, prikupljenim sredstvima, osigurava se hrana djeci sirotišta Chipole u Tanzaniji.

„Moja šalica mlijeka“, pomoć za 100 napuštenih starijih osoba iz Latinske Amerike i Afrike.

„Kuća mala“, adaptacija male kuće radi poboljšanja kulture življenja starije osobe.

DUHOVNI PROGRAM u 2015.g.

  • Sv. Misa svaki prvi četvrtak u crkvi sv. Matej na Ravnim Njivama u Splitu i treća subota u mjesecu na Knežiji u Zagrebu
  • Sat molitve Duhu Svetome dva puta mjesečno u molitvenom prostoru Zdenca u Splitu i prva subota „Molitvena subota“ u mjesecu u kući Zdenca, Dugo Selo
  • Biblijska predavanja u Splitu i Biblijske radionice u Zagrebu i Dubrovniku
  • Svake treće nedjelje molitva krunice na Radio Mariji u Zagrebu
  • Biblijsko naviještanje u Splitu i Zagrebu uoči Duhova, i evangelizacija na terenu u Lupoglavu
  • Duhovna obnova za članove i volontere Zdenca održana u travnju i rujnu 2015.g.
  • Tjedno objavljivanje razmatranja uz nedjeljna čitanja na web stranici Zdenca