PROJEKT KUĆA MILOSRĐA

 

Za djecu Venezuele sa tvojom ciglom milosrđa, pridonesimo izgradnji prihvatilišta za djecu, koja žive u krajnjem siromaštvu:

WhatsApp Image 2018 11 14 at 13.20.37

 

 

KUĆA MILOSRĐA DA BI MOGLA ZAŽIVJETI POTREBNA JE TVOJA CIGLA MILOSRĐA!

Cigla Milosrđa iznosi 20 kn.

 

OMOGUĆIMO IM:

+ Odgoj dostojan čovjeka (misionari i
volonteri su duhovni roditelji).

+ Sigurnost, bezbrižnost, slobodu,
prihvaćenost, pripadnost.


+ Poučavanje u lijepom ponašanju.

+ Pomoć u učenju osnovnoškolskih
predmeta.


+ Izgrađivanje međusobnih, bratsko –
sestrinskih odnosa.

+ Voditi ih Bogu, molitvom srca.


+ Otkrivanje i razvijanje talenata:
sport, glazba, slikarstvo, vrtlarstvo.

+ Redoviti obrok i briga za zdravlje.

+ Življenje Božjih zapovijedi.

 

Uvidjevši veliku potrebu, Zdenac pokreće novi projekt „ Kuća Milosrđa“ u sklopu projekta „Za djecu Venezuele“ .Venezuela je zemlja koja je trenutno pogođena velikom humanitarnom krizom koja ostavlja katastrofalne posljedice na tamošnje stanovništvo, posebice na najmlađi uzrast. Djeca žive uglavnom s majkama ili bakama. Većina ne poznaje oca. Žive u krajnjem siromaštvu na rubu gladi.

Često puta su to kućice bez krova, poluotvorene ili skroz otvorene, sa zemljanim podovima koje za vrijeme velikih kiša poplave. Obitelji žive u jednoj prostoriji gdje kuhaju i spavaju svi članovi. Veliki broj djece se nalazi u stanju pothranjenosti, bosi, napola goli, bez osnovnih higijenskih uvjeta. Obolijevaju od tuberkuloze, astme, kroničnog bronhitisa, artritisa, parazita, do te mjere da im gliste izlaze na usta. Prisiljeni su tražiti milostinju od prolaznika na ulici kako bi prehranili sebe, braću i sestre. Nasilje u obitelji oblikuje njihovo ponašanje. Vrijeme provode na ulici. Izloženi su uličnim bandama u koje se uključuju od najranije dobi.

Radi humanitarne krize, mnoga djeca su seksualno iskorištavana, kako bi mogli pribaviti malo hrane za svoju obitelj. To je donijelo, uz psihičke traume spolne bolesti i brojne maloljetničke trudnoće. Na tu situaciju, prihvatilište-Kuća Milosrđa za djecu omogućiti će im bolje materijalne uvjete, sigurnost, humani i kršćanski pristup, učenje novih odnosa gdje je poštivanje sebe i drugih, glavni temelj među ljudskih odnosa. Zajedno sa volonterima živjeti će jedno novo iskustvo duhovne obitelji gdje će misionari i volonteri biti njihovi duhovni roditelji koji će im pružiti primjer, poduku, znanje i radne navike u svrhu njihova duševnog preporoda i ljudskog razvoja.

Troškovi za izgradnju prihvatilišta iznose 50.000 eura. Prihvatilište ima kapacitet smještaja za 50- ero djece, gdje će se tjedno izmjenjivati različite grupe od 50 djece iz 5 centara, koja sudjeluju u aktivnostima kao što su sport, glazba, učenje osnovnoškolskih predmeta, učenje lijepog ponašanja, učenje molitve srca, odnosa sa Bogom i međusobnih bratsko-sestrinskih odnosa. Omogućiti će im se bolji higijenski uvjeti, normalna prehrana i lijekovi kako bi se mogli zdravstveno oporaviti. Istovremeno tim volontera profesionalaca, posjećuje obitelji djece iz programa gdje im se provodi edukacija o prehrani, higijeni, odnosima, odgoju, duhovnosti i življenju prema Božjim zapovijedima. Osim pružanja edukacije daje im se pomoć u hrani, lijekovima i odjeći prema mogućnostima Zdenca.

 

 Kako do trajnog naloga?

1. otiđite u svoju banku
2. zatražite od službenice/ka otvaranje trajnog naloga u korist Zdenca
3. dogovorite iznos, datum prijenosa i trajanje naloga

Podaci za uplatu:

Primatelj: Zdenac, Ivana Gorana Kovačića 39, 10370 Dugo Selo
IBAN: HR9023400091110984714
Poziv na broj odobrenja: 92
Opis plaćanja: Donacija „Kuća Milosrđa“