Zaboravljena siročad 2024.

Ne želi ih ni rodbina, razlog je siromaštvo i neimaština. Ne posjećuju ga jer se boje da će ga oni morati odgajati i brinuti se za njih. Ima djece koja nemaju nikog svog. Ova djeca su djeca blagoslova. Svatko tko je na bilo koji način povezan s njima prima njihov blagoslov. Spasimo i odgojimo siročad, djecu blagoslova!

Spasimo i odgojimo siročad, djecu blagoslova!

U sirotištima Tanzanije, Kenije i Ugande za koje Zdenac materijalno skrbi odrastaju djeca od 0 do 15 godina. Neka od djece imaju očeve koji su se oženili i imaju drugu djecu, ali ih ne posjećuju, kao da nikad nisu postojali. Većina ih nema oca ni majku. Kad umre majka dječja sudbina je sirotište. Ne želi ih ni rodbina, razlog je siromaštvo i neimaština. Ne posjećuju ga jer se boje da će ga oni morati odgajati i brinuti se za njih. Ima djece koja nemaju nikog svog.

Djeca siročad u Keniji su djeca maloljetnica oboljelih od side koja ostavljaju djecu jer nisu u stanju preuzeti odgovornost majke. Većina djece plod su prostitucije i seksualnog zlostavljanja. 

 

 

 

Neka djeca su smještena u sirotišta časnih sestara (sirotište u Tanzaniji i Keniji). Druga djeca su u izabranim obiteljima, koje su kompetentne u odgoju djece. Zdenac u dogovoru sa župnicima bira te obitelji.

Obveza Zdenca je da priskrbi za sve materijalne troškove djece kao i mjesečnu nagradu obitelji za njihov trud.

Ova djeca su djeca blagoslova. Svatko tko je na bilo koji način povezan s njima prima njihov blagoslov.

Ovaj projekt financira se iz fonda gdje se uplaćuje prema svojim mogućnostima putem trajnog naloga. Izvješće o projektu dobiva se na kraju godine u godišnjem izvješću.

Uplatu možete izvršiti i skeniranjem QR koda:

 

Primatelj:

Zdenac

Ivana Gorana Kovačića 39

10370 Dugo Selo 

IBAN: HR9023400091110984714

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

Poziv na broj: 4371

Opis plaćanja: Zaboravljena siročad 2024.

Uplata iz drugih država

IBAN: HR9023400091110984714

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

SWIFT: PBZGHR2X