Zdenac - Pokret Misionara Milosrđa - Novosti

Bilo bi mi žao da ovi priprosti ljudi, zarobljeni tekovima civilizacije izgube svoja krila, krila sokola koji ponosno prelijeta pustinju i odmara se u krošnjama pustinjskih drača.

Kako je uzvišeno osjetiti to ljudsko, to što nam je Bog dao da se razumijemo, da se volimo, da budemo bliski, opraštamo jedni drugima i ljubimo jedni druge onako kako je Krist ljubio svih nas. 

s. Ljilja i troje volontera su već dva tjedna u Tanzaniji koordinirajući programom Zdenca, unaprjeđujući ga i pomažući potrebitima. Volonterka Jelena, kojoj je ovo prvi put u ovoj misiji, opisuje nam kako to sve izgleda.

Možda za to što su blizu nebu i suncu, jer kako protumačiti što tako stoički i s osmjehom  na licu žive tako surovu stvarnost  siromaštva i prirode koja  im u mnogo čemu nije naklonjena.

Blagodati ovih slavlja je duhovni rast, djeci Kisime (ZDENAC) i onima koji nisu u Zdencu. Djeca u ranim godinama uče čitati i naviještati Riječ Božju, uče kako dati prinos kao znak zahvalnosti, štovanje i klanjanje Bogu. 

Srijeda, 02.11.2022. 19:04

Što je čovjek?

Na ovo putovanje kroz biblijsku antropologiju sedamnaest Zdenčana poveo je fra Domagoj. Susret smo u petak započeli sv. Misom i uvodom u dokument. U subotu smo nastavili obnovu i navečer završili s ispovijedi, klanjanjem pred Presvetim i sv. Misom.

Sretni i radosni prvo zahvaljujemo Bogu za ove godine pune avantura, što nas je odabrao za svoju voljenu djecu, jer nam pokazuje svoju ljubav svaki dan.  

Radosna i zadovoljna djeca, uz majice su dobila i hranu kako bi njihova ishrana bila bolja, a rezultati još kvalitetniji.

Srijeda, 05.10.2022. 18:33

Gladni pažnje, zagrljaja, kruha

Ne razmišljaju o budućnosti, žive u trenutku i sretni su. Brzo ti prirastu srcu, uvuku ti se pod kožu. Najbolje je ne vezati se na djecu, koliko je god to moguće. Ali koliko god se čovjek suzdržavao...