Proslava prve godišnjice Zdenac - Aljibe

11. travnja 2015. godine, održali smo slavlje u udruzi Zdenac - Aljibe, Venezuela, kako bi obilježili prvu godinu postojanja, kao i nedjelju Božjeg milosrđa. Slavlju su prisustvovale misionarke i misionari našeg Zdenca - Aljibe, mladi volonteri - budući misionari, te nekoliko volontera koji su izrazili želju pridružiti se misionarskom radu.

Proslava godišnjice Zdenac - Aljibe
Prizor sa slavlja

Slavlje je proteklo u srdačnoj atmosferi. Simbolično ga je otvorila djevojčica, volonterka Fatima Coll, koja pripada grupi djece volontera Zdenca - Aljibe, budućih misionara.

Poslije je riječ uzeo predsjednik udruge Miroslav Vučina, koji je govorio o povjesti osnivanja Zdenca - Aljibe zajedno sa časnom sestrom Ljiljom Lončar, osnivateljicom Internacionalnog Pokreta Misionara Milosrđa i utemeljiteljicom udruge Zdenac iz Hrvatske.

Proslava godišnjice Zdenac - Aljibe
Zdenac u školi Olmedo u Pampataru

Miroslav Vučina je govorio o aktivnostima Zdenca, te ciljevima za budućnost. Zahvalio je svima koji svojim svakodnevnim i napornim radom doprinose ugledu i radu našeg Zdenca, i provođenju projekta Solidarnosti među školarcima, kao i u odgoju djece iz obitelji sa socijalno-ekonomskim poteškoćama.

Govorile su i koordinatorka Nieves Galindo, kao i misionarke Milagro Ordaz, Gladis de Millan y Albina de Bossio.

Proslava godišnjice Zdenac - Aljibe
Velika torta za prvu godišnjicu Zdenca - Aljibe

Poslije se pristupilo ukusnom ručku, rezanju velike torte, oko koje smo se svi okupili i otpjevali sretnu prvu godišnjicu. Uputili smo molitvu Svemogućem za blagoslov i uspjeh u našem budućem radu.

Miroslav Vučina
Predsjednik