Obilježavanje misijske nedjelje u Tanzaniji

Kako je cijeli mjesec listopad posvećen misijama, članovi Zdenca u Tanzaniji su odlučili da zadnja nedjelja u listopadu bude njihova misijska nedjelja. Obilježili su to na prikladan način kako dolikuje ovdašnjim običajima.

Od ranih jutarnjih sati su krenule pripreme u kojima su sudjelovali volonteri zajedno sa djecom iz programa Zdenca osiguravajući vodu, drva za kuhanje te pripremu riže i graha koje se rijetko nađu na njihovom stolu, jer to nije hrana koju sebi mogu priuštiti svakodnevno. Užurbano i složno se radilo kako bi ostalo dovoljno vremena za obući nove majice dobivene dan ranije, te krenuti na Misu.

Njihovo zajedništvo se moglo osjetiti kako u izvršavanju zadataka tako i na Svetoj Misi koju su pratili pjesmom i čitanjima. To je bila prigoda da i svojim roditeljima, koji su bili pozvani na misu i misijski ručak, demonstriraju koliko napretka postižu kroz aktivnosti pjevanja.

Naše druženje se nastavlja veselo u istom raspoloženju i tijekom objeda koji smo zaključili kako smo sve i započeli, a to je pjesmom i plesom. Jednom grupnom veselom fotografijom šaljemo veliki pozdrav za sve one dobročinitelje kojih se u ove misijske dane posebno prisjećamo, a bez kojih ne bi bilo moguće donositi toliko radosti u živote ovih najmanjih.

J.B.