Utorak, 27.12.2022. 14:06

Misionarska božićna akcija u regiji Punta de Piedra, Venezuela

S velikim entuzijazmom i radošću naša obitelj iz Zdenca Aljibe na ovu Badnju večer osvijetlila je srca najpotrebitijih  i najugroženijima  u zajednici Ciudad Bendita u Punta de Piedras, Venezuela, donoseći im poruku nade i ljubavi. 

Ovaj novi izazov prihvatili smo s najvećom voljom i radošću misionara koji se nada svojim djelima učiniti Boga ponosnim, svjedočeći životom njegovu veliku ljubav.
Uzbuđeno smo gledali nova lica koja se raduju nama i onome što imamo za ponuditi.

 

 

 

Hvala ti Gospodine, što si nas učinio svojim oruđem da te obznanjujemo, da donosimo tvoju ljubav, da širimo radost i nadu koja je toliko potrebna cijelom svijetu.Još jedna akcija puna „ljubavi“, našeg najvažnijeg sastojka kojeg ne smije nedostajati. Nedostaju riječi da opišemo emocije koje su se osjetile kada su nas ova djeca vidjela kako dolazimo, na njihovim licima se moglo vidjeti puno sreće i želje da im uljepšamo nadolazeći blagdan.

S istim entuzijazmom izmolili smo molitvu da se stavimo u prisutnost našeg Oca Boga, zahvaljujući mu za ovu aktivnost.

 

 

Dan smo proveli družeći se s djecom, u igri i oslikavanju lica. Djeca su izgledala jako sretno. S novim suradnicima frizerima, djeci i prisutnim majkama priuštili smo šišanje i nove frizure. Mame su bile jako sretne zbog ove geste, i voljele  bi da se vratimo u ovu zajednicu ubrzo.

 

 

Nadamo se da će ova iskra koja je upaljena na ovom mjestu rasti i da će oni postati dio naše obitelji.
Druženje smo završili s blagoslovom hrane, u nadi da ova aktivnost nije samo nahranila njihovo tijelo, već i njihov duh.

 

 

Prisutnoj djeci, omladini i majkama podijeljene su 104 arepe.

Želimo da naša obitelj Zdenca nastavi rasti i da nas Duh Sveti prati i donosimo Boga tamo gdje GA najviše trebaju.

Volonterka Iliana