Ponedjeljak, 20.05.2024. 11:54

Gospa od Quinchea, zaštitnica Ekvadora: molite za nas

U mjesecu svibnju naša se predanost Gospi, majci Sina Božjega i našoj majci, najsnažnije osjeća u našoj zemlji i obiteljima. U nju polažemo svoju nadu kao zagovornika, onoga koji nas svojom majčinskom nježnošću štiti i pomaže nam povećati vjeru u njezina Sina Isusa Krista.

Obitelji i kršćanske zajednice ustaju u zoru svake subote ujutro mole krunicu, a dan završavaju u crkvi Svetom Misom. Ovaj čin vjere hrani naš duhovni, obiteljski i društveni život.

Pod zaštitom Presvete Marije stavljamo u njezinu zaštitu sve ljude koji su naša snaga, koji čine dobro, a tu je ZDENAC, svi ljudi koji čine ovu organizaciju i prije svega kumovi sve djece kojoj pomažu blagoslovljene i velikodušne ruke.

Pripremajući se za Euharistijski kongres, fraza koja nas vodi je "BRATSTVO DA ISCIJELI SVIJET", svijet ranjen tolikom sebičnošću čovječanstva. Vrijeme je da stvorimo veze solidarnosti, molitve i suživota bez gledanja na ono što nas dijeli, već na ono što nas ujedinjuje.

Neka nam Presveta Marija pomogne, prosvijetli naše umove i srca kako bismo i dalje bili vidljivi znakovi Božje ljubavi usred ranjenog čovječanstva.

Draga udrugo Zdenac, svakodnevno molimo Blaženu Djevicu Mariju u centru za podršku školama, a sva djeca studentskih stipendija zamoljena su da mole u svojim obiteljima za svoje kumove u Hrvatskoj.

Budite sigurni da ste u našim molitvama i našim mislima.

S toliko ljubavi i zahvalnog srca, molimo da vas Presveta Marija blagoslovi svojom majčinskom nježnošću.

 

S ljubavlju i zahvalnošću

s. Melania Pérez, Službenica milosrđa

Voditeljica aktivnosti u Ekvadoru

 

S vama dijelim molitvu Blaženoj Majci, koju mi Ekvatorijanci molimo.

MOLITVA PRESVETOJ MARIJI

Idem s tobom, čista djevice, i
u tvojoj moći sam uvjeren,
jer će se moja duša sigurno vratiti tebi.
Draga Majko, ne okreći se,
ne odvlači oči od mene,
pođi sa mnom posvuda i
nikad me ne ostavljaj na miru, a budući da
me štitiš kao pravu majku, neka me
Otac, Sin i Duh Sveti blagoslove.
Amen.