Petak, 18.05.2018. 11:28

NEOBJAŠNJIVE VRUĆICE PADRE PIA Istaknuto

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Poludjeli toplomjeri

Jedna od tajanstvenih pojava koja se očitovala na tijelu Padre Pija bila je hipertermija, odnosno vrućica...

Poludjeli toplomjeri

Jedna od tajanstvenih pojava koja se očitovala na tijelu Padre Pija bila je hipertermija, odnosno vrućica, koja je ostala zabilježena kao jedinstven slučaj u povijesti medicine. Ta je vrućica osobito zabrinjavala sve liječnike koji su, na bilo koji način, bili uključeni u skrb oko njegova zdravlja.

Prvi koji su uočili pojavu vrućice kod Padra Pija bili su liječnici vojne bolnice u Napulju 1915. godine. Imao je 28 godina. Čelo mu je gorjelo, oči mu se sjajile, a broj otkucaja njegova srca kretao se daleko iznad normalnog. Kad bi liječnici stavili toplomjer ispod njegove ruke, živa bi u staklenoj cjevčici porasla naglo i silovito sve do pucanja, što je značilo da je njegova tjelesna temperatura prelazila 42" C.

Znanstveno istraživanje ovih tajanstvenih vrućica Padre Pija preuzeo je 1920. godine dr Giorgio Festa. Započeo je sustavno mjerenje tjelesne temperature Padre Pija dva puta dnevno. Rezultati su bili nevjerojatni. Nekoliko se dana temperatura kretala između 36,2 i 36 5 stupnjeva da bi, zatim, odjednom narasla na 48 do 48,5 stupnjeva.

Dr Festa je napisao : "Kada bi ga obuzela ta visoka temperatura Padre Pijo je izgledao loše, u postelji bi ga obuzeo nemir. Nakon jednog ili dva dana, vratilo bi mu se normalno stanje, a trećega je dana već bio u ispovjedaonici."

Pročitano 2399 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 18.05.2018. 11:32