Kap dobrote za Felistu

Dragi moji, podijelit ću s vama jednu od mnogih tužnih priča iz Tanzanije.

Felista Komba jedna je od kumčadi Zdenca u Tanzaniji i jedna od rijetkih u svojem razredu koja je položila nacionalni ispit. No vrijednost njenog ispita mnogo je veća od ostalih kad uzmemo u obzir uvjete u kojima ova djevojčica izvršava svoje školske obveze.

Felistina majka boluje od raka, koji je trenutačno zahvatio jednu njenu nogu i trpi velike bolove. Stanje u kojem smo je sestra Alojzija i ja našle zahtijevalo je hitnu reakciju. Osim teške majčine bolesti obitelj se nosi i s bolešću brata koji je hendikepiran. Sestra Alojzija kaže kako već dugo traže pomoć, no nitko ne obraća pozornost na njih. Donedavno nisu imali ni krov nad glavom, no uz pomoć sestre Alojzije napravili su skromnu kućicu. No život u teškim uvjetima, bez struje i s hranom koju uglavnom dobiju od susjeda, te uz majčinu i bratovu bolest, pretežak je za jednu djevojčicu.

Kako bismo pomogli Felistinoj majci, pozvali smo doktora da je pregleda. Nakon pregleda doktor mi je predao popis lijekova koje je trebalo kupiti kako bi joj ublažili bolove. Isti smo dan otišli u grad i kupili potrebne lijekove i hranu za Felistinu obitelj.

Jedan dan je u posjet časnoj sestri stigao lokalni političar kako bi mi se predstavio. Razgovarali smo o pomoći koju Zdenac pruža ugroženima u njihovoj zemlji i ispričala mu o slučaju Felistine obitelji, kojoj je hitno potrebna pomoć.  Potaknut pričom, donirao je nešto novca i odjeće za Felistinog brata. Razgovarali smo i o drugim načinima pomoći, te pošli u posjet Felistinoj majci. Uvjerivši se u krajnje loše stanje u kojem se nalaze, političar je obećao pomoći im i dovesti novinare Radio Tanzanije kako bi uključili više ljudi u projekt pomoći.

Zajedničkim zalaganjem možemo učiniti mnogo i sretna sam što smo u ovu tužnu priču uspjeli unijeti barem malo radosti i nade. Nastojat ćemo i dalje poduzeti sve što je u našoj moći kako bismo Felisti i njenoj obitelji omogućili bolje uvjete za život.

U ime Felistine obitelji zahvaljujemo svima koji sudjeluju u projektima pomoći Zdenca i vraćaju mnogima nadu u bolje sutra.

Božji vam blagoslov!

Marica