Kad se mnoge ruke slože...

Kad se mnoge ruke slože

Časna Ljilja Lončar, član upravnog odbora Tonko Bartulović i predsjednica podružnice u Zagrebu Mirjana Iličić javili su se kratkom porukom iz daleke Afrike. Naime, oni su tamo otišli na mjesec dana, a dočekala ih je trojka - dugogodišnji misionar u Tanzaniji don Ante Batarelo, i naše volonterke Nikolina Babić i Biljana Ivošević.

Cijenjeni i dragi Zdenčani!

Od našeg dolaska u Tanzaniju, svaki dan s Nikolinom i Biljanom, i u pratnji don Ante Batarela, obilazimo tamošnja sela. Dnevno obiđemo po dva sela i uz pomoć lokalnog  vjeroučitelja pronalazimo djecu koja, radi siromaštva, ne idu u školu.

Susrećemo starce koji su napušteni i nitko im ne pomaže te im nosimo hranu za jedan mjesec. Sastavljamo popis djece, staraca i invalida kako bi proširili djelovanje Zdenca. Don Ante nam je stalno na raspolaganju, unatoč svojim velikim obavezama. Radimo na pripremama za osnivanje grupe Zdenca u Tanzaniji pa ćemo se predstaviti sedmorici izabranih ljudi.

Svi smo jako zadovoljni jer Bog čini velika djela preko vas koji s ljubavlju molite i radite za bolji život svih siromaha. Pratite nas i dalje svojom molitvom, kako bi Zdenac u Tanzaniji nastao snagom Duha Svetoga. Mi se molimo za sve vas.

Vaši Mirjana, Tonko i s. Ljilja