Pismo zahvale iz Ekvadora

Projekt gradnje kuće za Lilianu Sanchez Pinto

Pismo zahvale svim dobročiniteljima u izgradnji kuće Liliani i njenoj djeci

“Dragi Bože, Oče, najprije se stavljamo u tvoju prisutnost, molimo te za mudrost da naše misli i naše srce budu prosvijetljeni, da sve što radimo bude na tvoju slavu i da ti damo čast i veličinu”.

Ovo su bile riječi gospodina Julia, kada sam ga molila da izrazi svoje osjećaje vidjevši završeno djelo. Jedan čovjek s puno vjere i ljudskih kvaliteta koji se osjeća zadovoljan jer je dao dio svoje zemlje u korist nekoga tko nije imao gdje živjeti. Želim napisati ono što je on izrazio:

“Kada sam primio poziv sestre Ljilje, bio sam sretan jer je nisam čuo već dugo, nju koju sam cijenio puno u osobnom, pastoralnom i misionarskom životu.

Projekt gradnje kuće za Lilianu Sanchez Pinto

Kada mi je rekla za prijedlog da tražim teren za gospođu Lilianu i njenu djecu, osjetio sam se odgovoran za ovaj posao. Danima sam tražio nekoga tko bi nam prodao komadić zemlje, i nisam nikoga našao, svi su tražili mnogo novaca. Pred tom teškoćom osjetio sam prosvjetljenje od Boga i sastao sam se sa svojom ženom i djecom, rekao sam im problem, te smo zajedno odlučili donirati naš komad zemlje. Mislili smo kako nije pravedno da obitelj gđe Liliane izgubi mogućnost da ima napokon nešto svoje.

Projekt gradnje kuće za Lilianu Sanchez Pinto

Tako sam potražio gospođu i rekao sam joj novost, a ona je rekla: “NE MOGU VJEROVATI, BLAGOSLOVLJEN BIO BOG, BOG VAM PLATIO.” I odmah smo počeli s radom. Tražiti majstora koji će izgraditi kuću i nabaviti materijal i sve potrebno, jer selo gdje mi živimo je jako daleko od grada. Sin od gđe Liliane se obavezao da će biti svaki dan s majstorom i pomagat mu. I tako korak po korak se radila ova kuća. Svakim danom sam stajao pred Boga i govorio da nisam prihvatio ponudu od sestre Ljilje, ova obitelj bi ostala cijeli život bez zaštite, bez doma, i tko zna što bi se moglo dogoditi tolikoj djeci koju ima gđa Liliana.

Sada kad je završen posao, dao sam jedan prijedlog njezinoj djeci da se navečer sastajemo i molimo, jer je tako važno biti svjestan i imati jedno zahvalno srce, najprije za Boga Oca i onda za sve osobe koje, iako nas ne poznaju, čine nam toliko dobra. Želim iz dubine svoje duše zahvaliti svim osobama koje su doprinijele da ovo bude stvarnost, i da gđa Liliana i njena djeca imaju krov nad glavom, gdje se mogu skloniti i zaštititi i osjećati dostojanstvo.

Isto tako, da ne osjećaju više pritisak zbog plaćanja mjesečnog najma i da završe na ulici kada nemaju ni jednu centu za prehranit se, a pogotovo za platiti stanarinu. Hvala sestri Ljilji i udruzi Zdenac. Pošaljite ovu poruku svim ljudima i recite im neka ih Bog Otac i Djevica Marija ispunjaju uvijek svojim blagoslovom i da ih čuvaju od svakog zla, te da kao ja, i oni mogu osjetiti ovo zadovoljstvo jer je učinjeno nešto za one koji imaju manje mogućnosti i prilike.

Zahvaljujem svima također jer su mi pomogli da učinim neko dobro i osjetim se ispunjeno. Uvijek sam činio dobro, ali u ovom slučaju osjećam se potpuno sretan. PUNO HVALA.”

Julio Guano s obitelji

Projekt gradnje kuće za Lilianu Sanchez Pinto

Ja želim započeti moju zahvalu riječima iz Evanđelja:

Pogledajte gavrane! Ne sijú, ne žanju, nemaju skrovišta ni žitnica: Bog ih hrani. … Pogledajte ljiljane! Kako rastu! Ne radu, ne predu, a ipak vam kažem: Ni Salomon u svemu svom sjaju nije bio tako odjeven kao jedan jedini od njih. I kad Bog tako travu, koja danas stoji na polju, a sutra se baca u peć, tako odijeva, koliko će više vas, malovjerni!”

Ja sam sestra Melania Perez, misionarka Službenica Milosrđa i suradnik udruge Zdenac u Ekvadoru. Želim izraziti duboku zahvalnost svim osobama koje su sa širokom vizijom, velikim srcem i vođeni Božjom mudrošću pridonijeli izgradnji kuće obitelji koja je u lošoj ekonomskoj situaciji.

Cijelo ovo vrijeme pratila sam djecu gospođe Liliane i sreća koju oni osjećaju je tako velika da nema veće cijene nego pokazati tu sreću svim osobama koje su im pomogle. Vjerujem da su osmijeh i sreća koja je izazvana u njima najveća zahvalnost koju oni mogu dati. Reći “hvala” je premalo i prehladno, i zato vam kažem MNOGO HVALA I BOG VAM PLATIO, jer vam mi ne možemo platiti. Bog DA, On može, i ne u istoj količini, nego 100 % više nego mi pitamo.

Projekt gradnje kuće za Lilianu Sanchez Pinto

Dragi dobročinitelji, preporučujemo vas pod Božju zaštitu u našim molitvama, jer znamo da vaš novčani doprinos nije od suviška, već od onoga od čega živite, kao milostinja koju je stavila siromašna udovica iz evanđelja. I ovaj milodar je toliko drag Isusu, koji dolazi iz srca. Opraštam se, ali još vam moram reći moje obećanje, jer ste me vi motivirali i poticali, da ja kao Službenica Milosrđa dam puno više, 100 % mog vremena, zdravlja, energije, mladosti, i cijeli svoj život u službi Evanđelja, mojem narodu, a posebno najpotrebnijima, dati život u izobilju gdje god treba.

S jednim lancem milosrđa bez granica, pozdravlja vas,

s. Melania Perez- Misionera “Sierva de la Caridad”

Palo Quemado - Ecuador