Petak, 21.06.2013. 22:08

Afrička priča u Varaždinu

Dašak Afrike školarcima u Varaždinu donijela je Nevenka Metličar, svojim svjedočenjem o volonterskom radu u Tanzaniji gdje je boravila 2012 godine. Na poziv djelatnika i učenika gostovala je 10. lipnja u 6. osnovnoj školi Varaždin kako bi im prenijela svoje doživljaje i iskustva volontirajući u projektima Udruge Zdenac u Tanzaniji. Pomagala je u vrtiću i osnovnim školama koje pohađaju kumčad Zdenca.

Afrička priča u Varaždinu

Nakon prikazanog filma i fotografija školarci su imali pregršt pitanja za Nevenku: „ZAŠTO DJECA U AFRICI UMIRU OD BOLESTI; KAKO TO DA JEDU SAMO JEDANPUT DNEVNO; ZAŠTO NEMAJU SVI RODITELJE; ZAŠTO NE IDU U ŠKOLU?!“

Iako je teško zamisliti da su tužne priče o Afričkoj djeci istinite, djeca su upravo ta koja možda najviše suosjećaju sa svojim vršnjacima.

Lijepo je vidjeti na njima da jednostavno razumiju i uživaju u stvarnosti , empatiji i želji da pomognu drugima bez zadrške, bez nevjerice kojoj se mi odrasli često prepuštamo. Bog te neće nikad odvesti tamo gdje te njegova milost neće čuvati!

Afrička priča u Varaždinu

Zahvaljujem na divnom susretu u 6. osnovnoj školi te vjerujem da djeca Tanzanije neće biti zaboravljena. A volonteri Božjeg Milosrđa udruge Zdenac i dalje će širiti duh ne misleći na sebe, već svojim predanjem za svog bližnjeg izgorjet do kraja za svu ljubav našeg Gospodina Isusa Krista.

Bog vas blagoslovio, zdenčanka Nevenka