Četvrtak, 05.12.2013. 15:25

Uspješno provedena akcija!

Dragi prijatelji Zdenca, s radošću Vam donosimo sretne vijesti iz misije Ujewa u Tanzaniji, gdje Zdenac djeluje i školuje uz Vašu pomoć veliki broj djece bez roditelja. Akcija Đaci pomažu đacima, započeta prošle godine uspješno je realizirana zahvaljujući velikodušnim darivateljima.

Prikupljenim sredstvima nabavile su se školske klupe za Osnovnu škola Ujewa, koja se nalazi u selu Ujewa gdje Zdenac djeluje u misiji don Ante Batarela. U školi Ujewa svakodnevno nastavu pohađa više od devet stotina djece, među kojima je i veliki broj kumčadi Zdenca. Škola je bila u vrlo lošem stanju i don Ante Batarelo je započeo obnovu škole – popravljeni su prozori i krovište, postavljeni novi okviri za vrata, te popravljene rupe na podovima učionica. Za nabavku školskih klupa nije bilo sredstva i Zdenac se uključio u nabavku školskih klupa putem akcije Đaci pomažu đacima.

Izrada školskih klupa za đake u OŠ Ujewa

Klupe su izrađene i s radošću možemo potvrditi da će učenici novu školsku godinu započeti u novoobnovljenim učionicama, koje će krasiti i nove školske klupe.

Izrada školskih klupa za đake u OŠ Ujewa

U ime svih učenika i učitelja u školi Ujewa, u ime don Ante Batarela i u naše osobno, te u ime sve kumčadi, od srca zahvaljujemo svima, prije svega đacima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, roditeljima i ostalim ljudima velikog srca iz Hrvatske koji su velikodušno pomogli da se učini dobro djelo za veliki broj učenika i svih budućih generacija u OŠ Ujewa.

Neka Vas dragi Bog obdari obiljem blagoslova za sva učinjena dobra djela i požrtvovno i velikodušno srce!