Petak, 16.12.2016. 15:35

Mirjanino svjedočenje mladima o misijama

U SKAC klubu, u sklopu volonterskih večeri Studentskog Katoličkog centra SKAC, 8.12.2016.g održan je lijep susret gdje je naša Mirjana Iličić svjedočila o svojem Afričkom iskustvu kao misionarka Zdenca. Uz nju bile su još dvije djevojke koje su bile u misijama, svaka od njih u različitom aranžmanu i različitoj zemlji i sve tri su sa mladima podijelili svoju priču.

Mirjana je govorila kako je lijepo i radosno svjedočiti Isusovu ljubav i davati čitavog sebe za djecu i siromašne starce usred Afričke neimaštine. Također je posvjedočila o lošim uvjetima u kojima žive afrička djeca i kako im je zbilja potrebna velika pomoć.

U malom i lijepom prostoru kluba bilo je više od 5o-tak mladih koji su pažljivo slušali o misionarskim iskustvima.

Osim djevojaka predavačica, prisutan je bio i vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela te njegova pomoćnica gđa. Ines Sosa Meštrović. Vlč. Antun održao je predivan inspirativan i motivirajući govor za okupljene mlade gdje je svjedočio o svojem misionarskom iskustvu te nas potaknuo da sanjamo velike stvari, djelujemo u ljubavi te budemo misionari prvenstveno u svojoj okolini!