Donatorska večera "Za djecu Venezuele"

Rečenice "Hvala na ovoj večeri" i "Nadamo se da ćemo se još družiti" na kraju donatorske večeri Zdenca Za djecu Venezuele bile su ugodne našem uhu i melem za našu dušu.

U okviru projekta Za djecu Venezuele (rujan 2016. - rujan 2017.) predviđene su i donatorske večeri. Prva je održana u Zagrebu 20. rujna 2016. godine, a sad je bio na redu Split. Željeli smo našim sugrađanima, na jedan poseban način, približiti rad Zdenca, senzibilizirati ih za probleme rubnih skupina društva, objasniti zašto je baš Venezuela izabrana za naš misijski rad.

Početkom veljače hrabro smo ušli u ovaj projekt i bili smo nagrađeni. Božji blagoslov nas je pratio na svakom koraku. Odredili smo datum: 21.ožujka (početak proljeća), prostor(hotel Atrium), medijima smo poslali priopćenje, planirali sudionike programa i načine animiranja ljudi dobre volje da svojom nazočnošću i donacijom podrže naš rad.

Sredinom ožujka program je bio završen, sestra Ljilja Lončar se vratila sa svog misionarskog pohoda u Latinskoj Americi, don Ante Delić, fra Domagoj Runje i don Jure Vrdoljak, koji su nas duhovno pratili, potvrdili su svoj dolazak; moderatorica večeri Danira Matijaca pregledala je hodogram, VIS Konkatedrala i ženska klapa Kurjože su poslale popis skladbi, lutrija je bila spremna i . . .sve su ulaznice bile otišle. Što nam je preostalo? Moliti se da ne razočaramo sve one kojima želimo ispričati priču o Venezueli i uz pomoć poznatog glumca Roberta Kurbaše predstaviti im život Antonija, jednog om malih Zdenčevih polaznika centara. Naravno, ne želimo razočarati ni naše male Venezualce. Oni znaju za održavanje ove večeri. I što večer bude uspješnija i njima će život biti lakši. A kako je bilo? Pogledajte fotografije i početak ovog teksta. I javite na se. S radošću vas očekujemo.

Perica B.