MISIJA VENEZUELA

Zdenac Aljibe slavi petu godišnjicu mijenjanja života

Pet centara koja se nalaze u La Arboledi, Pampataru, Pedru Luis Briceñu, Punta de Piedrasu i Los Millanesu ostavljaju trag na djeci, mladima i roditeljima, uče ih vrijednostima i daju mogućnost razvijanja sposobnosti i talenata.

Euharistijskim slavljem u crkvi Gospe od Fatime u La Arboledi, Zdenac Aljibe proslavio je svoju 5. obljetnicu utemeljenja. Sa pjesmama i molitvom, oko 250 djece iz različitih mjesta zahvalilo se Bogu za predan rad Zdenca i njezinih osnivatelja, da u ovim vremenima neimaštine i potrebe prakticiraju ljubav, solidarnost i ljubaznost prema djeci.

MISA 5

Misi zahvalnosti bili su prisutni osnivateljica organizacije iz Hrvatske sestra Ljilja Lončar, Nives Muše, suosnivateljica , Miroslav Vučina, osnivač Zdenca Aljibe u Margariti i predsjednik Zdenca Aljibe u Nueva Esparti Dario Trujillo, volonteri, aktivni dobrotvori, suradnici, i djeca koja čine temelj organizacije.

Nakon mise zahvale, dodijeljene su nagrade osnivateljima, među njima djeci i mladim volonterima i suradnicima, a potom i dobročiniteljima Zdenca.

Uo zdenac aljibe

Utemeljiteljica Zdenca Ljilja Lončar, istakla je da je misija njezina pokreta ići na mjesta gdje nitko ne želi ići, u siromašne četvrti. Započeli su u Brisas de Los Millanes, u maloj garaži prekrivenoj latom, gdje su djeca pohađala radionice solidarnosti, predavanja o lijepom ponašanju, sporta, igre, poučavanje engleskog jezika, osnovnoškolskih predmeta i satova dopunske nastave.

proslava 5

s.Ljilja Lončar je naglasila da je u ovih pet godina u kojima Zdenac ima pet centara nije bilo lako. Teško je bilo steći povjerenje djece i ljudi iz susjedstva.

Osnivateljica je istaknula da su uspjeli izgraditi nogometno igralište u Los Millanesu, i da su u Pampataru postigli suradnju s obiteljima i pojedincima te župnikom Pampatara, Irinea Valbuene.

U Punta de Piedras dobro su prihvaćeni od zajednice i susjedstva. U kvartu Palo Negro, od listopada, djeci nude mliječni napitak za borbu protiv pothranjenosti, u suradnji s NVO Esperanza u akciji koja donosi medicinske napretke za odrasle i djecu.

S druge strane, s. Ljilja kaže da su u ovih pet godina stvorili utjecaj na djecu i mlade mijenjajući im navike u higijeni, učenju, lijepom ponašanju, disciplini, istinskom poštovanju i poznavanju Isusove osobe i vjere kroz praksu i radionice, što čini način života kršćanskih vrijednosti , stvarajući i ostavljajući trag u toj istoj zajednici.

2 800x450

3 800x450

Napomenula je da je njihov rad usmjeren i na educiranje roditelja, kako bi obrazovali svoju djecu i kako bi postali prava kršćanska obitelj . Velika reakcija majki je primijećena u Pedro Luis Brisenu, jednom od 5 centara Zdenca.

"Uvjerena sam da je to djelo Božje i bez obzira na to koliko je teško, uvijek se ide naprijed i razvija se, unatoč neuspjesima, i to je ono što mijenja život i donosi plodove".

-s. Ljilja Lončar

 

WhatsApp Image 2019 04 14 at 04.26.48 800x450


Orlando Guzmán, koordinator događaja, rekao je da je to bio veliki događaj sa Svetom misom, te prijateljski sportski sastanak s timom Zdenca Aljibe i studentima škole Guayamurí, suradnikom Zdenca u aktivnostima koje nastoje integrirati Zdenac Aljibe sa zajednicom, dijeleći sve što je dobro i vrijedno međusobno, poput braće.