Ponedjeljak, 15.05.2023. 15:32

Svečano obilježavanje 20 godina Zdenca u Zagrebu

Okupljenima se obratila  sestra Ljilja Lončar i zahvalila svima koji su došli kako bi zajedeno slavili Božja djela milosrđa u domovini i svijetu. Istaknula je važnost obitelji u današnjem vremenu sve većeg napretka tehnologije, otuđenosti od Boga i jedni od drugih. 

U subotu 13. svibnja 2023. godine svečanim misnim slavljem i programom u Župi svetog Leopolda Bogdana Mandića u Voltinom u Zagrebu, udruga Zdenac proslavila je 20 godina svoga djelovanja. Obilježavanje je započelo misnim slavljem kojega je predvodio župnik župe, vlč.  Željko Lovrić u  koncelebraciji s vlč. Romanusom Mihaliem iz župe Ujewa u Tanzaniji. Na početku misnoga slavlja župnik je pozdravio sve članove, volontere, kumove i dobročinitelje koji su kroz sve ove godine nesebično ugrađivali sebe, svoje vrijeme, materijalna sredstva i talente u Zdenac, a na poseban način pozdravio je i zahvalio se sestri Ljilji Lončar, utemeljiteljici Zdenca. U svojoj homiliji naglasio je kolika je važnost misionarskog poziva u svijetu u kojem je čovjek sebe stavio u središte svoga života, a zaboravio na Boga. Naglasio je kako živimo u  društvu koje toliko govori o humanosti, a u povijesti nikada nije bilo više gladnih, siromašnih, napuštenih, nego danas.

 

Nakon misnoga slavlja uslijedio je program kojega je vodila novinarka i voditeljica Ivana Vilović. Kroz video zapise prikazan je dvadesetogodišnji rad i djelovanje Zdenca u Hrvatskoj, Africi i Južnoj Americi. Posebno dojmljiva bila su svjedočanstva vlč. Romanusa, predsjednika Zdenca u Tanzaniji, Anne Edwin Ngwale, kumčeta Zdenca te Iliane del Valle Gomez, potpredsjednice Zdenca-Aljibe i koordinatorice volontera i svih projekata u Venezueli.

 

Okupljenima se obratila  sestra Ljilja Lončar i zahvalila svima koji su došli kako bi zajedeno slavili Božja djela milosrđa u domovini i svijetu. Istaknula je važnost obitelji u današnjem vremenu sve većeg napretka tehnologije, otuđenosti od Boga i jedni od drugih. Kao odgovor na to, Zdenac je osnovao Zakladu „Učim živjeti s Bogom“ čiji je glavni projekt otvaranje vrtića  „Zdenac Mali“ u Dugom Selu.  Program je završio zajedničkim druženjem svih donatora, volontera i prijatelja uz zahvalu Bogu i svima koji su došli. Radujmo se jer Bog nas ljubi!

A.P.