15 kuća za djecu plemena Batua, Burundi, Afrika

Burundi je jedna od najslabije razvijenih država afričkog kontinenta. Pripadnici pigmejskog plemena Batua svrstavaju se u red najsiromašnijih stanovnika Burundija. Žive u kućama izgrađenim od slame povezane blatom, što vrlo često uzrokuje ozbiljna oboljenja, čak i smrt ukućana, posebno djece. Kada se stanovništvo Batua obraća bijelcima za pomoć, riječ je najčešće o skromnim željama: korici kruha, jednom sapunu i komadu odjeće.

Sreća zbog novoizgrađene kuće

No, projektom Zdenca – sakupljanje sredstava za izgradnju kuća za najsiromašniju djecu (bez jednog ili oba roditelja), riješiti će se osnovni stambeni i zdravstveni problem za 15 najsretnijih obitelji. Cijena jedne ciglene kuće u Burundiju iznosi 500 eura, što znači da cijeli projekt zahtjeva ukupno 7.500 eura. Nadahnuti Duhom Svetim izabrali smo najjužniju, Dubrovačku biskupiju, kako bismo djeci sa slike omogućili da u novim kalupima (koje drže u ruci) načine cigle i napokon dobiju dom.

Dubrovačka 1

Rezultati projekta: Izgrađeno 15 kuća za siromašne obitelji u Burundiu. Sredstva prikupljena u Dubrovniku i okolici u iznosu od 63.734,00 kn.