Izgradimo školu za djecu Palo Quemada

Ekvador je jedna od najsiromašnijih zemalja Latinske Amerike. Zbog velikih klasnih razlika, kao i izrazitog siromaštva i nepismenosti indijanskog i crnačkog stanovništva, spada u zemlje Trećeg svijeta. Hrvatske misionarke – Službenice Milosrđa predvođene s. Klementinom Banožić (podrijetlom iz Širokog Brijega), u Ekvadoru posvećuju posebnu brigu upravo  školovanju i napretku siromašne indijanske i crnačke djece. Misija Palo Quemado, smještena je u sjeverozapadnom dijelu provincije Cotopaksi na 1400 m nadmorske visine na padinama Anda.

Geografska izoliranost i siromaštvo u svim aspektima društvenog života, razlog su što u Palo Quemadu još uvijek nedostaje škola. Službenice Milosrđa, odlučile su stoga osnovati novu kršćansko – zanatsku školu, koja će djeci osigurati kvalitetno učenje i stjecanje praktičnih znanja. Projekt Zdenca vrijedan 20.000 dolara, omoućiti će djeci Palo Quemada da znanjem zauvijek promijene život, a povjeren je građanima i vjernicima hercegovačke regije. Biti Misionar Milosrđa znači biti Božje srce na djelu!

Rezultati projekta: Potpomognuta je izgradnja škole u Palo Quemadu u iznosu od 31.357,00 kn. Sredstva su prikupljena u Hercegovini.