Srijeda, 24.05.2017. 08:01

Radionice u župi Sv. Obitelji - obucimo i obujmo 50 djece iz Porlamara, Venezuela...

Tvoje srce, znanje i vještine mogu promijeniti živote ove djece iz Porlamara.

Program od 10 do 12 sati u dvorani:

 

1. Prezentacija: djeca, uvjeti i njihove potrebe (15min.)
2. Radionica: Izrada misijskih kutijica i dar za odjeću i obuću (materijal za rad pripremljen)
3. Izložba kutijica uz druženje (mame mogu donijeti kolačiće i sokiće)

Program od 20 do 21.30. sati u dvorani:

1. Prezentacija: djeca, uvjeti i njihove potrebe (15min.)
2. Radionica: Kreativno ukrašavanje majica (materijal za rad pripremljen)
3. Izložba majica uz prijateljsko druženje (slobodni ste ponijeti kolačiće i sokiće)

Zdenac i župa sv. Obitelji u Zagrebu imali su DAN SOLIDARNOSTI I MILOSRĐA s ciljem da prikupe sredstva za odjeću i obuću za 50 djece iz Porlamara u

Jutarnja radionica koja se održala u terminu od 10-12 sati, u okviru projekta "Obucimo i obujmo 50 djece iz Porlamara, Venezuela" u župi sv. Obitelji grada Zagreba 21.05.2017., donijela je puno toga lijepoga i zanimljivoga. Sam tijek događaja započeo je sa sv. Misom u 9 sati u kojoj je sve bilu u znaku ljubavi i solidarnosti, sebedarju-dati sebe za drugoga... Misna čitanja (Dj 8,5-8.14-17, 1 Pt 3,15-18 ) i Evanđelje ( Iv 14,15-21) bili su poticaj da smo na dobrom putu, putu Duha Svetoga. Nakon Mise slijedi program u crkvenoj dvorani. Nakon prolaska pokraj štanda Zdenca, na izlazu iz crkve, gdje su naši volonteri upućivali župljane na mjesto gdje biti radionica, na ulazu u crkvenu dvoranu prolazimo pokraj banera Zdenca i ulazimo u crkvenu dvoranu. Prvi dojam je lijepo ukrašena dvorana sa lijepim umjetničkim slikama, platnima i suvenirimama sa misija..Radošću ispunjena lica volontera i s. Ljilje koji dočekuju župljane, ozarena milošću ovoga lijepoga dana i plemenitog cilja za koga su se već danima pripremali.

Program je obuhvaćao slijedeće točke:

1. Prezentacija: djeca, uvjeti i njihove potrebe.

U ovoj točki je Časna Ljilja ukazala na težak život i uvjete djece u Venezueli i potakla sve prisutne da ovom radionicom posvijeste sve to u svome srcu i kroz radionicu iskažu svoju solidarnost i milosrđe prema toj djeci u velikim potrebama za tijelesno i duhovno. Tomislav, voditelj programa, je najavio Zdenčev bend koji je misijskim pjesmama (Glasnik Velikoga Kralja, Tamo gdje palme cvatu i Pasa por aqui) podigao na noge djecu i sve prisutne. Nakon toga je Tomislav pripremio projekciju filma o dječaku Antoniu. Film govori o stvarnosti u kojoj živi većina djece u Venezueli i agoniji koju ta djeca proživljavaju.

2. Radionica: Izrada misijskih kutijica i dar za odjeću i obuću.

Ovo je bio centralni dio u kome nam je g-đa Monika objasnila da ovim kutijicama želimo dati svoj mali doprinos u kupnji odjeće i obuće za djecu Venezuele.Djeca su, zajedno sa volonterima i g-đom Monikom izrađivala ove kutijice sa puno ljubavi, mašte i kreativnosti.

3. Izložba kutijica uz druženje

Završni dio je bio popraćen veselim iščekivanjem nagrada za sve izložene kutijice.

Vrijeme iščekivanja djeca su skratila druženjem uz grickalice i sokove koje je donijela volonterka Mirjana i razgledanje radova. Ovaj ni malo lak zadatak dodijeljen je tročlanom žiriju u sastavu: prof. Zrinka, prof. Ana i naša vrijedna volonterka Mirjana. Dodijeljene su tri nagrade:

prva nagrada-misijska majica Zdenca,
druga nagrada- misijska krunica,
treća nagrada-misijska narukvica.

Na kraju, s.Ljilja Lončar se zahvalila svima prisutnim,potaknula ih da i dalje čine djela milosrđa i vidno radosna, zbog ljubavlju i plemenitim ciljem ispunjena dana nastavila sa pospremanjem dvorane sa svojim volonterima. Nakon pospremanja, radionicu smo završili evaluacijom i ovjekovječili zajedničkom fotografijom ;)

U večernjoj radionici koja je započela Misom u 19 sati i trajala od 20-21.30 sati bio je sličan programski sadržaj.

Umjesto izrade misijskih kutijica,bila je radionica oslikavanja bijelih majica sa riječima na hrvatskom i španjolskom jeziku, a iz prakse milosrđa Zdenca:
ISUS - JESUS
MISIONAR MILOSRĐA 100%
SOLIDARNOST, itd.

Na obadvije radionice sudjelovale su i obitelji i drugi župljani. Župnik i s.Mara bili su prisutni i dali veliku podršku svemu što smo radili. Izabrale su se tri majice i nagradile. Nagrade su bile iste kao i na jutarnjoj radionici: misijska majica, misijska krunica i narukvica. Veselo je i korisno biti zajedno i s ljubavlju raditi za braću i sestre Venezuele.

Lp, Božji blagoslov!

Marijana Kovačević