Četvrtak, 12.11.2015. 22:10

Obitelj Matijić na misiji Zdenca

Dugogodišnji članovi Zdenca na misiji u Tanzaniji. Jasna je već iskusila rad sa siromašnima u Ekvadoru i Tanzaniji. Sada je prvi puta s Jurom. Jure je njen muž već dvije godine. Iskustvo rada sa siromašnom djecom nemoguće je bilo zadržati za sebe. Sve lijepo što je proživjela s djecom u Tanzaniji podijelila je s Jurom, ali biti na terenu je drugačije. Željela je da i on to iskusi osobno.

Jure, čovjek za druge, nije ni malo dvojio. Sad je u Tanzaniji kod don Ante Batarela, našeg misionara i provodi program Zdenca. Jasna i Jure svakodnevno rade s djecom. Idu po školama, informiraju se o njihovoj prisutnosti na nastavi i uspješnosti u učenju. Idu im i u domove i pomažu u organizaciji učenja. Poslije podne rade s njima zadaće i igraju nogomet. Zdenac im je poklonio i dresove koje doživljavaju kao veliko bogatstvo. A tek nova kožna lopta.

Obitelj Matijić na misiji Zdenca

Prije odlaska HNK Čapljina za djecu je spremio dresove svoga kluba. Danas popodne je utakmica. Igra HNK Čapljina i Zdenac Kisima.

Juri je sve novo ali jako brzo se prilagodio i zavolio djecu. Tjedan dana je u Tanzaniji, a već planira i sljedeću godinu.

Promjenama do radosti, ne važi samo za djecu nego za svakog čovjeka koji je otvoren i nesebičan.

N.M.

Obitelj Matijić na misiji Zdenca

Obitelj Matijić na misiji Zdenca

Obitelj Matijić na misiji Zdenca