Ponedjeljak, 14.02.2022. 10:55

Izvješće o medicinskom danu u Venezueli

U veljači 2022. godine, u sjedištu Zdenac  Aljibe u Punta de Piedrasu održan je medicinski dan, radi procjene, pregleda, kontrole i praćenja težine i visine djece Zdenca, radi njihovog zdravog odrastanja, kao i  druge djece iz zajednica koja žele ući u programe koje Zdenac Aljibe nudi u Punta de Piedrasu.

 

 

Ukupan broj pregledane djece  bio je 29, 7 djece  je premašilo težinu i  visinu u skladu sa svojom dobi, zahvaljujući mliječnom napitku koji dobivaju 6 dana u tjednu.  Ostali još uvijek nastavljaju  primati mliječno piće, kako bi održali težinu i visinu u skladu sa svojom dobi, treba napomenuti da ta djeca dolaze iz  programa Salvando Vidas i ostaju  u programu Zdenca za neuhranjene, kako bi se spriječilo njihovo  vraćanje u stanje pothranjenosti.

 

 

Većina djece je zbrinuta, također su pogođeni i varijantom virusa omikrona. Trebaju vitamine, antialergijske i antibiotike. Kada se djeca razbole, ne daju im lijekove za liječenje bolesti, jer nemaju sredstava za kupnju, malo je onih koji vode svoju djecu  na kontrolu i liječnički pregled.

Dječak Hose zahtijeva procjenu pedijatrijskog kirurga jer ima pupčanu  kilu, a dvogodišnju djevojčicu ocjenjuje nefrolog jer ima problema i gubi višak kalcija.

 

 

Djeca su dobila  vitamine i željezo s folnom kiselinom, a neka djeca moraju ići u drugo sjedište za drugu dozu. Preko liječnika bilo je  moguće dobiti neke antibiotike za 2 djece koja ga hitno trebaju i neke vitamine.  U sjedištu Punta de Piedras dobivena je  donacija boce vitamina (300 gumenih bombona)  koji su podijeljeni među djecom koja ih najviše trebaju, a dio će biti podijeljen djeci Millanesa i Pedra Luisa.

 

 

Procjena će se provesti u roku od mjesec dana.

Uvjet da organiziramo medicinski dan je da imamo potrebne lijekove kao što su  antialergijski, vitamini, acetaminofen, antibiotici (amoksicilin i azitromicin), alkohol.

Povjeravamo ovaj dan Bogu i Mariji za zdravlje   bolesnih i molimo za svu djecu i za sve one koji omogućuju obavljanje ovih aktivnosti, pružanje skrbi najpotrebitijima, čineći ih voljenima i odabranom djecom Božjom.

Majke su pokazale svoju zahvalnost  i radost za pažnju i lijekove koju su primila njihova djeca, blagoslivljaju i zahvaljuju svima koji omogućuju ovo lijepo djelo ljubavi  i žele da se češće provode.

Bog nas voli i računa na sve nas.

Pozdrav i blagoslov vam!

Iliana Gomez