Utorak, 08.03.2022. 09:46

19. rođendan Zdenca

U prostorijama Zdenca Split proslavili smo devetnaesti rođendan Zdenca. Slavlju su prisustvovale 33 osobe (članice Zdenca, moliteljice Zdenca, volonteri Zdenca, djeca polaznici programa Odgoj u i za solidarnost i njihovi roditelji. 

Dok smo se okupljali u prostoru Zdenca Split, Sperantesi su pjevali himnu Zdenca:

U tvom Zdencu živa voda; Nadahnuće i svježina; Zraka svijetla liječi dušu; Tvoje riječi; srce prima.

Kao rijeka ljubav teče; Razlijeva se među nama; Gasi žeđ i nosi nadu; Vraća život pustinjama...

Zahvati i ti; U naš Zdenac Ljubavi; Tu ćeš snagu pronaći; Vrelo Božje Milosti; S pjesmom u svijet krenut ćeš; Osmijeh djeci vratit ćeš; Zahvati i ti; U naš Zdenac ljubavi

Zdenac ljubavi…

 

 

Slavlje smo započeli pjevajući himan Duhu Svetom. Roditeljima je prezentirana svrha, cilj i plodovi susreta u Dugom Selu, kako bi djeca i kod kuće nastavila živjeti (moliti i raditi) s ljubavlju sve što smo učili i radili u Dugom Selu na susretu (upravljati emocijama, pisati duhovni dnevnik, timski surađivati, poštivati jedni druge, biti raspoloživi za sve što ih se zamoli i kad ih se ne zamoli).

 

 

Roditelji sa suzom u oku promatrali su svoju djecu na slikama u raznim situacijama i bili ponosni na njih. Zahvalili su što ih volimo i radimo s njima kao da su naši, a najviše zato što ih vodimo Bogu kroz ova turbulentna vremena.

 

 

Djeca su predvodila Zlatnu krunicu. Molili smo za sve nas, za sve Zdenčane, za naše obitelji, misionare (posebno za s. Ljilju koja je upravo otputovala u daleku, izmućenu i gladnu Venezuelu) i za djecu i ljude Ukrajine koji su potrebni pomoći i molitve.

 

 

Poslije smo se svi okupili oko stola. Svatko je ponešto donio i stol je bio pun. Djeca su uživala, roditelji i volonteri radosni, članovi Zdenca i molitelji presretni i zahvalni Bogu za svaku proteklu godinu. Rastali smo se i radost odnijeli svojim kućama i prijateljima, uputili smo molitvu Bogu da nas sljedeće godine bude još ovoliko.

N.M.